"Marokko moet VN-conferentie niet voorbereiden'

PARIJS, 17 SEPT. De Marokkaanse mensenrechtenorganisatie "Strijdcomités tegen de Onderdrukking in Marokko' vindt dat Marokko onterecht is aangewezen als voorzitter van het voorbereidingscomité voor de Wereldconferentie over de rechten van de mens van de Verenigde Naties.

De conferentie moet in 1993 in Berlijn worden gehouden. In een in Parijs uitgegeven verklaring tonen de Comités zich “ontsteld, omdat de Marokkaanse regering zich het leeuwedeel heeft toegeëigend van de systematische schendingen van de mensenrechten van de afgelopen jaren”. Daarbij wijzen ze op het bestaan van de geheime gevangenis van Tazmamart en op het geval van de dissiddent Abraham Serfaty, die vorige week na een detentie van 18 jaar op het vliegtuig naar Frankrijk is gezet. (AFP)