Groen licht fusie Multi Terminals en RHPM

ROTTERDAM, 17 SEPT. De ondernemingsraad van het Rotterdamse stukgoedbedrijf Multi Terminals heeft de voorgenomen fusie met het noodlijdende stukgoedbedrijf RHPM goedgekeurd. De sanering van de stukgoedsector van het Furness-Pakhoedconcern begint daarmee gestalte te krijgen.

Multi Terminals is volledig eigendom van Furness-Pakhoed. Daarnaast neemt Pakhoed voor 40 procent deel in RHPM en voor 50 procent in Dutch Stevedoring Company. Pakhoed overweegt de renderende activiteitenn van deze stukgoedbedrijven te concentreren op Pier 2 van Multi Terminals.

Het concern zal pas in maart een definitief plan voor de stukgoedactiviteiten presenteren. Dan pas weet Multi Terminals, dat vooral losse balen, kratten en kisten overslaat, of zijn activiteiten al dan niet wordt afgestoten. De ondernemingsraad heeft ondanks die onzekerheid toch positief geadviseerd over de samensmelting van de twee bedrijven. Pakhoed heeft namelijk de garantie gegeven dat tot en met 1995 geen ontslagen zullen vallen onder de 200 werknemers van Multi Terminals, aldus de ondernemingsraad.

De Rotterdamse Haven Participatie Maatschappij (RHPM) werd eind 1989 opgericht door de grote Rotterdamse havenconcerns met als doel de kleine, noodlijdende stukgoedbedrijven erin onder te brengen. Het uitgangspunt was dat deze bedrijven slechts konden overleven als zij tot samenwerking en specialisatie zouden komen. Die opzet mislukte omdat slechts Rotterdam Terminal-Felshaven wilde participeren.