Fraude bij Dresdner Bank

FRANKFURT, 17 SEPT. Vijf medewerkers van Dresdner Bank, de op één na grootste bank in Duitsland, zijn opgestapt nadat een intern onderzoek had uitgewezen dat zij de regels van de bank voor de effectenhandel hadden overtreden. In de afgelopen maanden waren al meer onregelmatigheden aan het licht gekomen in de Duitse effectenhandel, wat de roep om strengere regulering heeft versterkt.

De officier van justitie in Frankfurt is bezig met een onderzoek naar belastingfraude door effectenhandelaren. Gisteren werd bekend dat het aantal verdachten in deze zaak binnen enkele weken is verdrievoudigd tot 150. Een onderzoek van de effectenbeurs in Frankfurt naar vermeende manipulatie van de handel in aandelenopties door handelaren van Deutsche Bank en een Duitse omroepjournalist is beëindigd. Er kon geen overtreding van de regels worden vastgesteld, zo heeft de beurs laten weten.

De vijf werknemers van Dresdner Bank, onder wie de directeur van de afdeling Euromark-obligaties, zijn vorige week donderdag opgestapt nadat zij met de resultaten van het onderzoek waren geconfronteerd. Volgens de bank hebben zij gewerkt voor eigen winstbejag, en niet in het belang van de bank en de cliënten. Er zou geen financiële schade zijn opgetreden voor Dresdner of haar cliënten.