Foto: J. KREMERS (32 jaar) is de "denker' van het ...

Foto: J. KREMERS (32 jaar) is de "denker' van het ministerie van financiën - “zo kun je dat wel formuleren, ja”.

Een geur van after shave in zijn lichte kamer. De jonge Kremers is de schrijver van het eerste hoofdstuk van de Miljoenennota. “De eerste twéé zelfs”, verbetert hij snel. Maanden geleden is hij eraan begonnen. Hij houdt zich bezig met de grote ontwikkelingen: “De brede lijnen van wat goed is voor de mensen met de begroting, als het ware”. Hij beschrijft hoe het gaat en waar het naartoe moet. En dat doet hij vanuit een internationaal oogpunt. “Buitengewoon komisch” vindt hij het om “de Nederland scene” eens van binnenuit mee te maken. Jarenlang verbleef de jonge denker in het buitenland. Soms vindt hij het “moeilijk te waarderen dat het beleid hier in zulke kleine stapjes gaat”. Hij houdt meer van "een beetje dynamisch'. Het is dan ook een “prachtige uitdaging te bevorderen dat er grotere stappen genomen worden”. Nu is het afwachten of de mensen het ook "oppikken'.