Feyenoord heeft achterstand bij betaling aan Spelersfonds

ROTTERDAM, 17 SEPT. Het bestuur van het Centrale Spelersfonds beraadt zich over juridische maatregelen tegen Feyenoord. De eredivisieclub heeft dit jaar nog niet één keer aan de financiële verplichtingen tegenover het fonds voldaan. De schuld zou volgens een publikatie in het Rotterdams Dagblad zijn opgelopen tot ruim anderhalf miljoen gulden, inclusief de rente.

Karel Jansen, bestuurslid van het Spelersfonds, wilde dat bedrag gisteren niet bevestigen. “Wij praten in het openbaar nooit over geld”, aldus Jansen. “Feyenoord behoort tot een klein groepje clubs, dat een betalingsachterstand heeft. De schuld van Feyenoord is aanzienlijk, meer wil ik er niet over kwijt.”

Feyenoord had vorig jaar al een betalingsregeling. “Wij volgen bij nalatige clubs een vaste procedure”, verklaarde Jansen. “Een betalingsregeling is de eerste stap. Dat komt regelmatig voor. Een rechtszaak is voor ons het laatste redmiddel. Het bestuur van Feyenoord heeft onlangs laten weten, dat de club niet in staat is op korte termijn de schuld af te betalen. We hebben enig respijt gegeven, maar de tijd begint te dringen. Donderdag nemen we op onze vergadering een beslissing over verdere maatregelen. De spelers mogen in geen geval de dupe worden van deze kwestie.”

Het Spelersfonds is een soort pensioenvoorziening voor voetbalprofs. Na hun loopbaan krijgen ze een maandelijkse uitkering, afhankelijk van het ingelegde bedrag. De premies worden door de clubs op het salaris ingehouden en afgedragen aan het Spelersfonds.