Demonstraties

Bijna duizend mensen hebben gisteren in Berlijn gedemonstreerd tegen het organiseren van de Olympische Spelen in die stad in het jaar 2000.

Er werden enige vuurpijlen afgeschoten in de richting van het hotel, waar de bestuursleden van het Internationale Olympische Comité (IOC) zijn gehuisvest. Een politiecordon van 1500 agenten verhinderde dat de groep verder kon oprukken naar het hotel. Toen later de Staatsopera, waar de IOC-officials een voorstelling zouden bijwonen, bestormd dreigde te worden, greep de politie in met de wapenstok.

In Berlijn komt de IOC-leiding drie dagen bijeen. Onder meer zal een besluit worden genomen over het voorlopig aanvaarden van het lidmaatschap van de drie Baltische staten Estland, Letland en Litouwen. Als daar positief over wordt beslist mogen deze landen eigen teams naar de Winter - en Zomerspelen afvaardigen.