Britse Hanson weer op overnamepad

Het Britse conglomeraat Hanson van grootaandeelhouder Lord Hanson, heeft een bod van 350 miljoen pond sterling (1,15 miljard gulden) uitgebracht op de Britse bouwonderneming Beazer.

Beazer is in grootte de vierde bouwonderneming in Groot Brittannië en eigenaar van Koppers, de tweede Amerikaanse producent van bouwartikelen en woningaccessoires.

De directie van Beazer, welk bedrijf met 1,02 miljard pond aan schulden in financiële moeilijkheden verkeert, heeft de aandeelhouders geadviseerd akkoord te gaan met het bod. De overneming zal worden voldaan in contanten en met warrants.

Op de Londense effectenbeurs schoot de koers van de aandelen Beazer omhoog van 83 pence naar 115,50 pence. Aandelen ICI, waarin Hanson enige maanden geleden een belang had opgebouwd moesten het ontgelden met een daling van 35 pence tot 1269 pence omdat door het bod op Beazer de kans dat Hanson ook nog chemiereus ICI zal overnemen aanzienlijk is afgenomen. De koers van Hanson trok 1 pence aan tot 125.