Blad NieuwsTribune overgenomen

AMSTERDAM, 17 SEPT. Het weekblad NieuwsTribune wordt zeer waarschijnlijk overgenomen door de Weekbladpers Groep. Na de overneming ontstaat een bedrijf met een omzet van circa 130 miljoen gulden en 400 personeelsleden.

Dat hebben de Weekbladpers Groep en NieuwsTribune vandaag bekendgemaakt. De transactie zal geen negatieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.

Volgens directeur T. Bouwman van de Weekbladpers biedt de overneming een uitstekende kans om de positie op het gebied van afzet en reclame in één klap te versterken. De Weekbladpers geeft opinie- en publieksbladen uit (Vrij Nederland, Voetbal International, Sport International, Opzij, Primeur) en is via Nijgh Periodieken verantwoordelijk voor vakuitgaven als het Handboek voor de Nederlandse Pers en Publiciteit. Tot het concern behoren ook de educatieve uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en de literaire uitgeverijen van Singel 262 (onder andere Querido en Arbeiderspers).

NieuwsTribune bestaat sinds 1987 en telt 80 werknemers. Directeur W. Laverman verklaarde vandaag dat het bedrijf wegens schaalvergroting in de reclamewereld behoefte heeft aan een sterkere positie. Eerder zijn gesprekken gevoerd met collega-uitgevers in andere landen. Hij meent echter dat de “intellectuel cultuur van de Weekbladpers beter past bij de dynamiek van het weekblad”. NieuwsTribune geeft ook naslagwerken uit.