Unita weer bij vredesbesprekingen

ABIDJAN, 16 SEPT. De Angolese rebellenleider Jonas Savimbi heeft de Amerikaanse vice-president Quayle beloofd dat zijn UNITA de vredesonderhandelingen met de linkse regering in Angola zal hervatten.

Vorige week trok UNITA zich terug uit de commissie die toeziet op het vredesakkoord dat drie maanden geleden werd bereikt tussen de rebellenbeweging UNITA en de Angolese regering. UNITA betichtte de regering er van het vredesakkoord niet na te komen. “Volgende week zullen we weer in de commissie zitting nemen”, aldus Savimbi na afloop van besprekingen met Quayle. Quayle sprak Savimbi dit weekeinde in de hoofdstad van Ivoorkust. UNITA voerde ruim 15 jaar strijd tegen de door Cuba gesteunde Angolese regering die sinds de onafhankelijkheid in 1975 aan het bewind is. Op 31 mei ondertekenden UNITA en de regering een vredesakkoord. (Reuter)