Rijnhaave koopt Amerikaans bedrijf

Het informaticabedrijf Rijnhaave Groep, waarin de grootste Duitse bank, de Deutsche Bank in mei een belang heeft genomen samen met enkele andere instituten, heeft de Amerikaanse Alltrans International Group (omzet omgerekend 14 miljoen gulden, 50 werknemers) in New Jersey met inbegrip van TNT World Tariff Services overgenomen van het Australische transportconcern TNT.

De naam wordt veranderd in Rijnhaave Information Services. Directeur en hoofdaandeelhouder Reinders van Rijhaave verwacht dat Alltrans in 1992 zal uitgroeien tot 200 werknemers en een omzet van ongeveer 45 miljoen gulden. Rijnhaave boekte in 1990 met 800 medewerkers een omzet van 75 miljoen gulden en maakte 5 miljoen gulden winst. Reinders zei eerder dit jaar te verwachten dat de omzet dit jaar tussen 150 en 200 miljoen gulden zou komen te liggen.