PSV'ers overtuigen niet

PSV heeft zaterdag niet kunnen overtuigen, ondanks een 2-1 overwinning op Roda JC.

De Jong verving de geschorste Heintze als linksachter, terwijl Chovanec op het middenveld speelde in plaats van de geblesseerde Koeman. Die omzettingen zorgden voor verwarring in de Eindhovense defensie. Door een fout op links ontstond ook de enige tegengoal van Roda, nog geen minuut nadat PSV via Ellerman op 1-0 voorsprong kwam. Hofman kon vrij doorlopen, Valckx ontwijken en Van Breukelen passeren: 1-1.

PSV speelde alleen de eerste tien minuten snel en superieur. Daarna gingen Chovanec en Popescu weer te vaak met de bal aan de loop. Naarmate steeds meer Eindhovense aanvallers zich rond het strafschopgebied van Roda verdrongen, hoopten ook de misverstanden zich op. Uit een van de weinig wel geslaagde acties - een 1-2 met Vanenburg - maakte Ellerman zijn tweede goal: 2-1. Na rust kregen beide, aanvallend ingestelde ploegen nog enkele kansen, waarbij de grootste was voor Roda. Een miraculeuze redding van Van Breukelen voorkwam een gelijkspel.

Absolute uitblinker bij PSV was Willem Kieft die steeds aanspeelbaar was maar weinig steun kreeg. Heintze zal er woensdag weer bij zijn tegen Besiktas. Van Koeman (ribblessure) is dat niet zeker.