Onbekende piloot stunt boven het centrum van Parijs

PARIJS, 16 SEPT. Een onbekende piloot is gisterochtend vroeg met een klein, rood-geel vliegtuigje onder de Eiffeltoren doorgevlogen, ondanks het vliegverbod dat voor het centrum van de Franse hoofdstad geldt. Dat heeft een woordvoerder van het Franse ministerie van binnenlandse zaken bevestigd. Het gestolen toestel heeft ook boven de Champs Elysées gevlogen en maakte een rondje om de Arc de Triomphe. Een bewering dat het toestel onder de 29 meter brede boog van de Arc de Triomphe zou zijn doorgevolgen is tegengesproken door het ministerie. Het toestel, dat later onbeheerd werd aangetroffen in een veld bij Férolles-Atilly, ten oosten van Parijs, zou daarvoor te breed zijn geweest.

In 1986 landde "zwarte baron' Albert Maltret met een klein vliegtuig op de Champs Elysées en twee jaar later maakte hij verboden nachtelijke vluchten over het centrum van de hoofdstad, waarbij hij er telkens weer in slaagde aan de politie te ontsnappen. Uiteindelijk werd hij gepakt en kreeg hij een vliegverbod voor drie jaar opgelegd. De woordvoerder van het ministerie zei niet te gevloven dat Maltret ook voor de nieuwste stuntvlucht verantwoordelijk zou zijn. (AFP)