Medicopharma wil deel Macarthy kwijt

De medische groothandel Medicopharma uit Zaandam wil een deel van de vorig jaar verworven Britse farmaceutische groothandel Macarthy verkopen, zo heeft directievoorzitter Fontein meegedeeld.

Medicopharma meldde eerder dat de publikatie van de halfjaarcijfers is uitgesteld wegens problemen bij de Amerikaanse dochter Pennex. In juli liet Medicopharma weten dat in de eerste zes maanden van 1991 een verlies is geboekt. Volgens Fontein is het niet uitgesloten dat Macarthy voor de helft in andere handen overgaat. Hij bevestigde dat de groothandel in gesprek is met potentiële kopers uit Frankrijk en Duitsland. Wie dat zijn, wilde hij niet kwijt. Grootaandeelhouder van Medicopharma, McKesson in de Verenigde Staten, had eerder nog een optie op de helft van de aandelen Macarthy, maar heeft daar inmiddels van afgezien. Nadere bijzonderheden zullen tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers later deze maand worden verstrekt. Medicopharma kocht Macarthy in augustus 1990 voor 15,75 miljoen pond sterling (51,8 miljoen gulden).