Zeeland krijgt in '94 nieuwe veerboot over Westerschelde

MIDDELBURG, 14 SEPT. De provincie Zeeland zal op 1 januari 1994 een nieuwe boot in gebruik nemen voor het onderhouden van de veerdienst over de Westerschelde tussen Vlissingen en Breskens. De boot wordt gebouwd door de Koninklijke Maatschappij De Schelde in Vlissingen.

De provincie gaat ervan uit dat omstreeks het jaar 2000 een brug-tunnelverbinding over de Westerschelde in gebruik zal worden genomen. De veerdiensten zullen dan overbodig zijn. Om de continuïteit van de verbinding tot 2000 te waarborgen is echter één nieuwe dubbeldeks veerboot nodig.

Het ministerie van verkeer en waterstaat heeft gisteren bekendgemaakt de rijksbijdrage voor de veerdiensten tot het jaar 2000 van ongeveer 42 miljoen gulden per jaar op te schroeven tot 46 miljoen, zodat de nieuwe boot hiermee gefinancierd kan worden. De provincie moet nu nog anderhalf miljoen gulden bijleggen. Dit geld wordt onder meer vergekregen door een tariefsverhoging.