GIM-rating KBB lager, die van Braat en Van Melle hoger

In de GIM-ratings die in iedere Zaterdageditie bij het weekoverzicht van de aandelenkoersen van de Amsterdamse Effectenbeurs worden vermeld zijn de volgende wijzigingen aangebracht.

De rating van KBB daalde als gevolg van de gepubliceerde halfjaarresultaten van A+ naar A (daling rentabiliteit en lagere rentedekking). De rating van Delft Instruments ging een niveau omlaag naar B+ door het verslechteren van de vermogensstructuur en door lagere rentedekking als gevolg van het halfjaarverlies van 17 miljoen gulden. De rating van Braat Beheer steeg van A naar A+ omdat de vermogensverhoudingen verbeterden en de rentabiliteit. De rating van Van Melle werd opgetrokken van A+ naar A++. Hieraan lag een betere solvabiliteit en een hogere rentabiliteit, onstaan door een stijging van de halfjaarwinst (na belastingen) met 40 procent, ten grondslag. CLBN (Crédit Lyonnais Bank Nederland) kreeg steun van moeder Crédit Lyonnais en ontving weer een rating die op grond van de halfjaarcijfers is vastgesteld op B++.