Geavanceerde Philips TV-buizen voor Matsushita De Japanse elektronica-fabrikant Matsushita heeft Philips gevraagd in

Groot-Brittannië super-vlakke beeldbuizen te produceren. Dat heeft een woordvoerder van Matsushita-dochter Panasonic Europe bevestigd.

Philips heeft nog geen besluit genomen over het verzoek. Het Japanse concern heeft de geavanceerde buizen nodig voor zijn “Gaoo” televisies. De Gaoo - "Koning der Beelden' - wordt al in Japan op de markt gebracht en moet nu ook een plaats verwerven op de Europese markt. Philips Components levert al beeldbuizen voor de Europese televisiefabriek van Matsushita in Cardiff. Daar worden jaarlijks 650.000 toestellen geproduceerd voor de Europese markt. Matsushita Electronics Corporation, een joint venture tussen Matsushita en Philips fabriceert de beeldschermen voor de Japanse markt. Bij produktie voor de Europese markt gaat het om technologie die door Philips is ontwikkeld.