Uitslag verhalenprijsvraag

"Schrijf een verhaal', zo vroegen we op 2 augustus aan alle kinderen onder de dertien die deze pagina lezen.

De afgelopen weken kregen we zoveel verhalen binnen dat er op het laatst een heel hoge verhalenberg lag. Er waren grappige, treurige, spannende, malle en enge verhalen bij en er waren ook verhalen die meer leken op een gedicht. De verhalen gingen over van alles en nog wat: over een pauweveertje, een wandelende blokfluit, over twee kleine dinosaurusjes, een beroemde voetballer, een detective-club, een dik meisje, een zandkasteel, een arme zwerver, een eekhoornmeisje, een bergbeklimmer en een diepzeeduiker, over een griezelige droom, een kabouter en een trol, over een vreselijke storm, een zee, een sloot en een rivier, een verlegen kaboutertje, de planeet Knurks waar allemaal Knurksen wonen, over drie aarbeien, een bloempje dat zich verveelde - en over nog veel meer, teveel om hier op te kunnen noemen. (Er waren bijvoorbeeld ook veel verhalen over honden en poezen).

De drie mooiste verhalen zouden op de kinderpagina worden afgedrukt en de kinderen die ze geschreven hadden, zouden een prijs krijgen. Maar er waren zoveel mooie verhalen dat we besloten om er niet drie, maar vijftien uit te kiezen. Van die vijftien staan er acht op deze pagina: we vinden ze alle acht even mooi en de acht schrijvers krijgen allemaal een prijs (een boekenbon van vijftig gulden) thuisgestuurd. Behalve deze acht prijswinnaars krijgen nog zeven kinderen een eervolle vermelding (en ook een boekenbon). Dit zijn: Tessel Dekker (8 jaar), Vikèn Momdjian (9), Marjolein Koek (8), Bastiaan Bijloos (10), Sophie Bijloos (8), Mathieu Raas (8) en Anne Mieke Holland (12).

Hun verhalen zullen we in de komende zeven weken een voor een op de kinderpagina afdrukken.

Volgende zomer schrijven we weer een verhalenprijsvraag uit. We hopen dat er dan zo verschrikkelijk veel verhalen binnenkomen, dat de brievenbus van de krant uit elkaar ploft!

Namens de jury (waarin ook Reinjan Mulder en Bernard Hulsman zaten).

    • Lien Heyting