Stork ten dele in DSM onderhoud

DSM Limburg te Geleen en Stork te Naarden hebben bekend gemaakt dat een aantal onderhoudstaken van de afdeling Maintenance van DSM Limburg per 1 januari met ongeveer 460 arbeidsplaatsen zal overgaan naar de nieuwe onderneming waarin Stork voor 51 procent deelneemt.

Na vijf jaar zal DSM haar 49 procent van de aandelen overdragen aan Stork. De nieuwe onderneming zal haar werkzaamheden beginnen op het DSM-terrein in Limburg. Het is de bedoeling dat zij zich binnen enkele jaren elders zal vestigen in de onmiddellijke nabijheid van DSM.

DSM Limburg is de organisatie die ten behoeve van de in Limburg gevestigde bedrijfsonderdelen (met 12.000 werknemers) van het chemieconcern een aantal taken uitvoert. Uitvoerende, ondersteunende en dienstverlenende taken worden zoveel mogelijk uitbesteed.

In hun gezamenlijke bericht verklaren DSM en Stork dat aan de ondernemingsraden om advies is gevraagd en dat de vakorganisaties zijn geïnformeerd.

In mei bleken de plannen op verzet te stuiten bij DSM-werknemers en bij de Industriebond FNV. Na overleg werd toegezegd dat een soepeler overgangsregeling zou worden gehanteerd.