Senator CDA tegen WAO-plan

DEN HAAG, 13 SEPT. In de gelederen van CDA-parlamentariërs is gisteren de eerste dissidente stem opgegaan tegen de WAO- en Ziektewetplannen van het kabinet. Eerste kamerlid H. van der Meulen liet weten bij de behandeling van de plannen in de Eerste Kamer tegen de voorstellen van het kabinet te zullen stemmen: “Ik heb onoverkomelijke bezwaren. Ik kan hier niet voorstemmen. Dit kan ik niet voor mijn verantwoordelijkheid nemen”. De vroegere voorzitter van de christelijke vakcentrale CNV zegt dit in het vakbondsblad voor kaderleden CNV-opinie.

Van der Meulen houdt er rekening mee de enige tegenstemmer binnen zijn fractie te blijven. Hij wil daaraan echter niet de conclusie verbinden de Eerste Kamer te verlaten. “Dat is het slechtste wat je kunt doen. Je moet juist blijven proberen binnen je eigen partij je opvattingen weer te geven”, aldus Van der Meulen.