Goudsmit mikt op gelijke jaarwinst

Voor Goudsmit, houdstermaatschappij van winkelbedrijven als Jamin, Sweetheart, Society Shop en Lipstick, is het eerste halfjaar van 1991 overeenkomstig de eigen verwachting uitgekomen op een winst van 1,6 miljoen gulden.

Voor het gehele jaar voorziet de onderneming een onveranderde jaarwinst.

Vorig jaar werd 5,6 miljoen gulden winst geboekt. De omzet steeg in de eerste helft van 103,2 miljoen tot 113,8 miljoen gulden. Over geheel 1990 was de omzet 227 miljoen gulden. Goudsmit denkt dat die over dit jaar naar 250 miljoen gulden zal toenemen.

Lipstick Nederland (jonge damesmode), in april overgenomen, werd ingaande 1 januari geconsolideerd in de cijfers van Goudsmit. Het resultaat over de eerste helft was nog negatief in verband met het seizoenspatroon van de omzet in de mode.