De tante-club

Er was eens een tante die zich niet prettig voelde. Ze was dik en groot maar wel heel aardig. Ze woonde in een klein, oud huis bij een gracht. En ze was heel muzikaal.

Ze had eigenlijk een heel goed leven. Maar toch zat haar wat dwars. Op een dag kreeg ze een goed idee. Ze ging een club oprichten. Maar niet zomaar een club. Maar een echte tante-club!

Ze zette gelijk een advertentie in de krant. Na een poos kreeg die tante een heleboel telefoontjes. En na een tijd kreeg ze een echte club. Ze ging op zondag en op woensdag op stap. Dan ging ze naar het bos of naar de stad en had het heel leuk.

Ze had ook vaak bezoek. Dan dronk ze thee met soms een stuk taart. Ze was heel gelukkig en had veel vriendinnen. Op een dag las ze in de krant dat er ook een oma's-club was en een meisjes-club en een jongens-club en een zusjes-club, enzovoort.

Iedereen was de tante na gaan doen. En iedereen was gelukkig en blij en ook meestal dik. Van jong tot oud. En soms kwam je een grote groep mensen tegen, die een reisje maakte.

    • Pauline Bijster