Beursintroductie Commonwealth Bank in Sydney

De officiële beursintroductie van aandelen Commonwealth Bank heeft gisteren de beurshandel in Sydney in rep en roer gebracht.

De handel kon de omzetten nauwelijks verwerken toen al in de eerste tien minuten ruim 2,4 miljoen aandelen van eigenaar verwisselden. De beursintroduktie van dertig procent van het uitstaande aandelenkapitaal van de bank is het eerste belangrijke onderdeel van een omvangrijk programma van privateringen door de Australische overheid. De verkoop van in totaal 239,3 miljoen aandelen trok in eerste instantie al 210.000 beleggers, een record voor Australische begrippen. De verkoop heeft de Australische staat in totaal 1,3 miljard Australische dollar (1,96 miljard gulden) opgeleverd, het hoogste bedrag dat een aandelenemmissie in Australië ooit heeft opgeleverd.