Beroepscommissie

De commissie van beroep van de KNVB heeft nog geen oordeel uitgesproken over de strafmaatregelen van de tuchtcommissie gehanteerd bij spelers die de nieuwe regels hebben overtreden.

Aan de orde kwam ondermeer de zaak van Wim Volkerink. De speler van Emmen werd voor drie duels geschorst, nadat hij in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Dundee United met een handsbal een scoringskans voorkwam. Alvoren tot een oordeel te komen wil de commissie van beroep vergelijkbare affaires onder de loep nemen.

Volgende week donderdag komen de zaken Wouters (vier duels na het vasthouden van een doorgebroken tegenstander) en De Wolf (drie duels na een handsbal) aan de orde. Die zullen worden behandeld door drie andere leden van de commissie van beroep. Daarna zal de voltallige commissie gaan overleggen over de in te voeren norm.

De tuchtcommissie van de KNVB heeft opnieuw enkele zware straffen uitgesproken tegen spelers uit het betaalde voetbal. Lokven van TOP werd voor vier duels naar de tribune verwezen. Bakker (Heerenveen), Roelofsen (Vitesse), Van de Heuvel (Excelsior) werden voor vier duels geschorst, waarvan er één een voorwaardelijk karakter heeft.

Gilbert Taument van Excelsior kreeg twee straffen opgelegd: één duel naar aanleiding van zijn derde gele kaart en vier wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) voor de rode kaart in het duel tegen Emmen.