POLLO AL VINO BIANCO

Gebruik voor dit gerecht een kip die snoepend van graan of maïs en-of scharrelend door het leven is gegaan, zoals een poule de Bresse of een kip uit den Dungen. Van één grote kip kunnen vier tot zes mensen eten, afhankelijk van wat u hun nog meer voorschotelt.

1 grote kip (1500-1800 gram) (olijf)olie 2 glazen witte wijn (3 deciliter) 2 takjes rozemarijn van ongeveer 12 cm (of 2-3 theelepels gedroogde rozemarijn) 3 teentjes knoflook 3 eetlepels kappertjes 4 stevige tomaten 3 eetlepels (witte-wijn)azijn zout

Hak de kip in stukken. Verhit een bodempje olie in een braadpan en bak hierin de stukken rondom bruin. Voeg 1 glas wijn, 1 glas water, een paar naaldjes rozemarijn en 1 gesnipperd teentje knoflook toe. Deksel schuin op de pan en de kip op laag vuur een uur laten stoven. Hak de kappertjes en de rest van de rozemarijnnaaldjes en de knoflook fijn. Dompel de tomaten 10 tellen in heet water, ontvel ze daarna en snijd ze in stukjes. Doe het deksel, de stukjes tomaten en wat zout in een kom, schenk daarbij de azijn en de rest van de wijn en giet het mengsel, plus twee glazen warm water, in de braadpan. Laat alles nog een half uurtje stoven. Serveer er een gemengde salade, sperzieboontjes of flageolets bij.

    • Annelène van Eijndhoven