Nederland en België zetten studie op

MAASTRICHT, 12 SEPT. Vanaf september 1992 is het mogelijk om tegelijkertijd in België en in Nederland de studie kennistechnologie te volgen.

De Maastrichtse Universiteit en het Limburgs Universitair Centrum in het Belgische Diepenbeek hebben dat vandaag bekend gemaakt. De opleiding is bedoeld voor studenten uit beide landen. De eerste twee jaar studeren zij in België, de laatste twee jaar in Maastricht. De docenten van beide instellingen reizen heen en weer. De financiering wordt op fifty-fifty basis geregeld. Het Limburgs Universitair Centrum is geen volwaardige universiteit. Het mag slechts tweejarige opleidingen verzorgen. Als de Vlaamse studenten hun studie willen vervolgen, moeten zij dat elders doen. Meestal wordt de studie in Leuven of Antwerpen voortgezet. Het is voor het eerst dat een dergelijke "transnationale' opzet aan een universiteit wordt gerealiseerd.