Muntz onttroond

Het Brits amateur golfkampioenschap krijgt een nieuwe winnaar. Rolf Muntz, de Nederlander die vorig jaar als vierde speler van het continent de felst begeerde amateurtitel ter wereld veroverde, mocht al na de kwalificatieronde naar huis.

Stéphane Lovey, de tweede Nederlander in het 240 man tellende veld, plaatste zich wel bij de beste 64. De benodigde score was 148 of minder en daar voldeed Lovey exact aan. In de eerste ronde op Ganton had hij 73 slagen nodig en op Scarborough North Cliff voegde hij daar een 75 aan toe. Het is de eerste keer dat Lovey (lid van de Hattemse) door de kwalificatieronde van het Brits Amateur Kampioenschap heen komt. De beste score (141) in de kwalificatieronde kwam op naam van twee spelers, de Amerikaan Duval (73-68) en de Zweed Anderson (75-66).