Excuses voor studentenvoorzitter

NIJMEGEN, 12 SEPT. Het bestuur van de Nijmeegse Universiteit heeft zich gisteren verontschuldigd bij voorzitter R. Danen van de Landelijke Studentenvakbond voor de gang van zaken vorige week bij de opening van het academisch jaar en het afscheid van collegevoorzitter Van Lieshout.

Danen, die bij de plechtigheid in de Stadsschouwburg aanwezig was op uitnodiging van de universiteit, werd met harde hand door de politie uit de zaal verwijderd op verdenking met een vals plaatsbewijs te zijn binnengekomen. Met Danen werd nog een tiental studenten met geweld opgepakt. De voorzitter werd vervolgens enkele uren door de politie vastgehouden omdat hij de schouwburgdirecteur zou hebben geslagen, wat Danen ontkent. De politie heeft inmiddels besloten geen vervolging tegen Danen in te stellen.