Eenheidsspelen

De rentree van Zuid-Afrika in de internationale atletiek is uitgesteld.

De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) laat de geplande Afrikaanse Eenheidsspelen van volgende maand in Dakar en Johannesburg niet doorgaan. Daar zouden Zuidafrikaanse atleten voor het eerst sinds meer dan twintig jaar hun krachten meten met vertegenwoordigers van andere landen. Volgens een IAAF-zegsman is het organiseren van een dergelijke historische ontmoeting op dit moment voorbarig. Het ANC keerde zich al in een vroeg stadium tegen het IAAF-initiatief. Zondag sloot de South African Amateur Athletics Board zich bij dat standpunt aan. De bestuurders van deze sportbond voor zwarten had te horen gekregen, dat zij niet bij de besprekingen zouden worden betrokken om te komen tot één Zuidafrikaanse atletiekfederatie.