Ottey gerriteerd door houding rivale Krabbe

BERLIJN, 11 SEPT. Merlene Ottey heeft haar kater van de wereldtitelstrijd verwerkt. Na haar zege in Keulen op de 200 meter zegevierde de Jamaïcaanse gisteren bij de Grand Prix-wedstrijd in Berlijn op de halve afstand. Ottey won in 10,84 seconden, de tweede tijd van het seizoen.

Katrin Krabbe, in Tokio bij de WK twee keer te sterk voor Ottey, prefereerde de 200 meter boven de sprint. Krabbe was duidelijk te sterk voor haar concurrenten. Met 21,96 liep ze eveneens de tweede tijd van het seizoen.

Ottey had bij de wedstrijden in Duitsland graag revanche genomen op Krabbe. Op dringend advies van haar coach Thomas Springstein liet Krabbe de duels echter aan zich voorbijgaan. De houding van de Duitsers irriteerde Ottey. “Ik was klaar voor een duel met Katrin. Als ik in Berlijn beide nummers had gelopen, was zij waarschijnlijk overgestapt naar de 400 meter”, uitte de 31-jarige Jamaïcaanse haar frustratie.

Ottey kreeg wel haar revanche op de Amerikaanse Gwen Torrence, die haar in Tokio op de 100 meter ook nog van het zilver afhield. Torrence kon haar rivale gisteren niet verontrusten. Met 10,96 bleef ze ruim bij Ottey achter.

Bij de mannen won Leroy Burrell zijn tweede honderd meter in drie dagen. De winnaar van het zilver in Tokio finishte in Berlijn in 10,04. De Canadees Surin werd met 10,23 op eerbiedige afstand tweede.

Verspringer Mike Powell, in Tokio goed voor het wereldrecord van 8.95 m, won in Berlijn. De Amerikaan bleef op 8.10 steken. Als excuus voerde Powell een lichte spierblessure aan. (SID-Rtr)