Madurodam gaat toch uitbreiden

DEN HAAG, 11 SEPT. De nieuwe plannen voor uitbreiding van Madurodam op de huidige plaats in Den Haag kunnen worden uitgevoerd. Het Haagse college van B en W stelden zich gisteren achter de plannen van wethouder P. Noordanus.

Het merendeel van de betrokken bewonersorganisaties en natuurverenigingen in Den Haag is niet akkoord, maar is wel bereid om met het gemeentebestuur verder te praten over het alternatief dat op tafel ligt, zo bleek gisteren op een informatie-avond. Voor Madurodam was dat laatste een voorwaarde om met de plannen door te gaan. Voor het nieuwe plan moet een halve hectare bos worden gekapt, in plaats van de 2,7 hectare in het oorspronkelijke uitbreidingsplan. Hiertegen maakten omwonenden zoveel bezwaar, dat de uitbreidingsplannen in de ijskast werd gezet. Met het nieuwe voorstel lijkt voor Den Haag het gevaar geweken dat Madurodam uit de stad verdwijnt.