Geweld in Zuid-Afrika houdt aan

JOHANNESBURG, 11 SEPT. Het bloedige geweld in de zwarte woonoorden rond Johannesburg houdt onverminderd aan. De Zuidafrikaanse president De Klerk en ANC-leider Mandela hebben afgelopen nacht spoedoverleg gevoerd over de situatie.

De jongste uitbarsting van geweld, die zondag in het woonoord Thokoza begon met een aanslag van zwaar gewapende mannen op een grote groep Inktaha-aanhangers, heeft volgens het persbureau AP inmiddels meer dan 100 mensenlevens geëist. De moordpartijen onder aanhangers van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) en de rivaliserende Inkatha-beweging breiden zich uit tot meer zwarte wijken rond Johannesburg. Gisteren verklaarde de regering vier zwarte woonoorden tot "noodgebieden'. Vanochtend zouden in Thokoza bij verschillende aanslagen 11 personen het leven hebben gelaten, onderwie een blanke vrouw. Op de foto het lijk van een man die maandag werd gedood bij een aanslag op forenzen in het New Canada station in Soweto (Foto: Reuter).