Acties in Rotterdam voor WAO

ROTTERDAM, 11 SEPT. Op Prinsjesdag, dinsdag, worden op de Coolsingel in Rotterdam zeker tienduizend mensen verwacht bij een gezamenlijke actie van de vakbonden CNV, FNV en MHP tegen de WAO-maatregelen van het kabinet. Het betreft vooral personeel van bedrijven waar gehoor wordt gegeven aan een oproep van de FNV in het district Rotterdam het werk neer te leggen.

Bij het stadsvervoerbedrijf RET en de dienst gemeentewerken zal tussen 11.00 en 14.00 uur worden gestaakt. Ook grote bedrijven als Wilton, Van Nelle en RDM zullen op 17 september worden platgelegd.

Volgens een woordvoerder van de FNV in Rotterdam, waar de acties voor Zuid-Holland worden gecoördineerd, komen uit de hele provincie 20 bussen met uitkeringsgerechtigden naar de Coolsingel.

Na Prinsjesdag zal bij verscheidene bedrijven worden gestaakt in een zogenoemde estafette-actie. Werknemers van Hollandia Kloos hebben al een 24-uursstaking aangekondigd voor 27 september.

Zuid-Holland is het "speerpunt' in de acties tegen de WAO-plannen. In andere provincies worden ook demonstraties georganiseerd. Op de Dam in Amsterdam en in de Jaarbeurs te Utrecht worden eveneens duizenden demonstranten verwacht.