Straatmeubilair in plaats van beeld Kounellis

ROTTERDAM, 10 SEPT. In plaats van het door de Kamer afgewezen cadeau van minister d' Ancona -het beeld van Jannis Kounellis- zullen siertegels en straatmeubilair het plein voor het nieuwe Tweede-Kamergebouw opluisteren.

Minister d' Ancona zal meebetalen aan deze architectonische oplossing voor het Hofcingelplein. De architect van de nieuwbouw Pi de Bruin ontwierp het straatmeubilair. Het ontwerp bestaat ondermeer uit mangaanbruine straatklinkers met na elke drie meter een messing-streep, afgewisseld met dertig doorzichtige, glazen trottoirtegels met daaronder een lampje dat s avonds brandt. Er komt ook een vijftig meter lange zitbank bestaande uit twee treden, en een serie anti-parkeerbollen van beton of messing. De bomen op het plein voor de Tweede Kamer blijven staan, terwijl de kleine gebouwen worden gesloopt.