Nijverdal-ten Cate neemt Amerikaans bedrijf Mirafi over

Koninklijke Nijverdal-ten Cate, de te Almelo gevestigde fabrikant van kunststoffen en specialistisch textie, heeft per 1 september het Amerikaanse bedrijf Mirafi te Charlotte, North Carolina, overgenomen van Dominion Textiles.

Mirafi behaalde met 50 medewerkers en een uitgebreid distributienet vorig jaar een omzet van 30 miljoen dollar (ongeveer 57 miljoen gulden).

Bij Nijverdal-ten Cate werkten eind 1990 totaal 3800 mensen, waarvan ruim 2500 in Nederland. Vorig jaar behaalde de textielonderneming een omzet van 949 miljoen gulden.

Mirafi is volgens Nijverdal toonaangevend in ontwikkeling, inkoop en distributie van technische weefsels en andere produkten uit kunststoffen voor toepassing in weg- en waterbouw. Het bedrijf sluit goed aan bij de bezigheden van Nicolon te Atlanta, een van de ondernemingen van de Royal Ten Cate-groep, een subholding van Nijverdal-ten Cate in de Verenigde Staten.

Met de nieuwste aankoop zal Royal ten Cate een jaaromzet van 100 miljoen dollar bereiken. Mirafi zal volgens Nijverdal-ten Cate met ingang van 1992 een positieve bijdrage aan het concernresultaat leveren.