Maguire mag aan Duitsland worden uitgeleverd

DEN HAAG, 10 SEPT. De Hoge Raad heeft vanmorgen de bezwaren van de Noordierse D. Maguire tegen haar uitlevering aan Duitsland afgewezen.

Het is te verwachten dat staatssecretaris A. Kosto (justitie) nu spoedig het besluit neemt haar uit te leveren aan de Duitse autoriteiten, waar zij verdacht wordt van diverse aanslagen op Britse militaire doelen. De 24-jarige Maguire is door de rechtbank in Roermond en in hoger beroep door het gerechtshof in Den Bosch vrijgesproken van de moord op twee Australische toeristen, die vorig jaar bij een IRA-aanslag in Roermond werden gedood. Later werd zij evenals de overige verdachten ook vrijgesproken van het lidmaatschap van een verboden organisatie, de IRA. Maguire was de enige van de vier IRA-verdachten, die zich verzette tegen uitlevering. Twee medeverdachten, P. Hughes en S. Hick, zijn eind juli al aan Duitsland uitgeleverd. De vierde verdachte in het IRA-proces, G. Harte, die aanvankelijk door de rechtbank was veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf, is op 12 juli op vrije voeten gesteld. Duitsland had niet om zijn uitlevering had gevraagd.