Betalingsuitstel voor Keith Prowse

Het in Londen gevestigde bedrijf Keith Prowse Holdings dat ook in New York een vestiging heeft en de belangrijkste verkoper is van toegangskaarten voor theatervoorstellingen en amusement- en sportevenementen in Groot-Brittannië (sinds 1924 Wimbledon overseas tickets agent), heeft bij de rechtbank uitstel van betaling aangevraagd.

Vorig jaar boekte Keith Prowse een omzet van 160 miljoen pond (ruim 530 miljoen gulden) en verkocht een gemiddeld 2000 toegangsbewijzen per dag. De onderneming, die 650 mensen in dienst heeft, draait sinds medio vorig jaar met verlies en gaat gebukt onder een schuldenlast van 7 miljoen pond (ruim 23 miljoen gulden).

Het bedrijf werd tweehonderd jaar geleden als muziekuitgeverij opgericht door blaasinstrumentenmaker Robert Keith en William Prowse.

De financiële misère waarin de "ticket agency' is geraakt is goeddeels te wijten aan de plotselinge sterke terugval in het aantal toeristen naar Engeland in verband met de dreigingen van de Golfoorlog. De activiteiten van het ticketbedrijf zullen drastisch worden beperkt. Duizenden theaterklanten van het Londense West End lopen hierdoor gevaar geen toegangsbewijzen te kunnen bemachtigen voor de voorstellingen die in de komende weken op het theaterprogramma staan. Ook van het legioen dat de Rugby World Cup wedstrijden in Engeland, Ierland en Frankrijk met eigen ogen wil zien en de ongeveer 1000 golffanaten die elk tussen 4.000 en 10.000 gulden neertelden voor hun aanwezigheid bij de op Kiawah Island in de Verenigde Staten te houden Ryder Cup, verkeren er vele in het onzekere.