Amerikaanse filmacteur Brad Davis (41) overleden

LOS ANGELES, 10 SEPT. De Amerikaanse acteur Brad Davis is op 41-jarige leeftijd in zijn woonplaats Studio City -een buitenwijk van Los Angeles- overleden aan de gevolgen van aids. Davis speelde onder meer de titelrol in Rainer Werner Fassbinders laatste film Querelle; de hoofdrol in Allan Parkers Midnight Express en in David Puttnams Chariots of Fire.

Davis begon zijn carrière op het plaatselijk toneel in Atlanta. Vervolgens ging hij naar de Academy of Dramatic Art in New York, waar hij later in de off-Broadway-theaters stond. Hij speelde daar onder meer in The Normal Heart, een toneelstuk met als thema de persoonlijke en politieke verstrengelingen van de aids-epidemie. The Normal Heart oogstte veel succes op het New York Shakespeare Festival in 1985.

Davis maakte zijn filmdebuut in Sybil, met Sally Field als tegenspeelster.

Davis' vrouw Susan Bluestein zei in een interview dat ze in 1985 al wisten dat Davis aids had. De acteur gebruikte toen verdovende middelen en kreeg door een besmette naald aids. Davis heeft jarenlang gezwegen over zijn ziekte, omdat hij bang was dat hij anders geen rollen meer zou krijgen.