Twee dochters DAF zelfstandig verder

Vrachtwagenfabrikant DAF heeft twee kleinere vestigingen verzelfstandigd.

Het gaat om DAF Austria met 150 werknemers en DAF Svenska met 18 werknemers. De aandelen van DAF Austria zijn overgenomen door de huidige algemeen directeur H. Steinbrugger en twee andere leden van het directieteam van het Oostenrijkse bedrijf. DAF Austria verkocht vorig jaar ongeveer 650 DAF's. In het zware segment bedroeg het marktaandeel in Oostenrijk bijna 10 procent. De omzet lag rond de 120 miljoen gulden. Er zijn drie eigen vestigingen.

De Zweedse vestiging is overgemomen door Markaryd Försäljing, de grootste DAF-dealer in het land. In Zweden werden vorig jaar 170 DAF-voertuigen geregistreerd, wat een marktaandeel betekende van bijna 2,5 procent in het segment van de zware bedrijfswagens.