Theaterprijs voor stuk door Carver

DEN HAAG, 9 SEPT. De theaterproduktie Café Lehmitz van toneelgroep Carver is gisteravond in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag bekroond met de Dommelsch Theaterprijs 1991. De prijsuitreiking vormde de afsluiting van het vijfde Theater Festival. De jury bestond dit jaar uit cultuurfilosoof prof. dr. J. Doorman, auteur-regisseur Robert David MacDonald en auteur-criminoloog Koos van Weringh. De prijs bedraagt 50.000 gulden.

Café Lehmitz, door Carver uitgebracht in samenwerking met Onafhankelijk Toneel, werd gekozen uit acht, door een andere jury uit het theateraanbod van het vorige seizoen geselecteerde voorstellingen. De door Mirjam Koen geregisseerde produktie is gebaseerd op een boek van de fotograaf Anders Petersen die twee jaar lang de stamgasten van een Hamburgs café observeerde. De voorstelling is een mengeling van tekst en mime en wordt gespeeld door Leny Breederveld, Beppie Melissen, Jim van der Woude en René van 't Hof.