Immigratiedienst VS ontneemt Parretti visum

De Amerikaanse immigratie-autoriteiten hebben besloten het visum van de omstreden Italiaanse zakenman Giancarlo Parretti ongeldig te verklaren.

Bij de aanvraag voor het visum in 1982 heeft Parretti verzwegen dat hij in Italië is veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf wegens bedrieglijke bankbreuk, wist het Duitse economische dagblad Handelsblatt te melden.

Parretti mag nog wel gedurende twee weken het proces bijwonen dat Pathé Communications bij de rechtbank in Delaware heeft aangespannen tegen Crédit Lyonnais Bank Nederland (CLBN) in een poging om Parretti weer op de stoel van directievoorzitter van MGM-Pathé Communications te krijgen.

In april stelde CLBN het vertrek van Parretti uit die functie als voorwaarde voor een reddingsplan ter waarde van 145 miljoen dollar voor de in financiële problemen verkerende filmstudio. Parretti mocht zich verder niet meer bemoeien met de bedrijfsvoering.

De omstreden financier hield zich echter niet aan die laatste voorwaarde, waarop CLBN in Delaware een rechtszaak tegen hem aanspande. De rechtbank oordeelde dat Parretti zich niet meer mocht bemoeien met de leiding van MGM-Pathé. Moedermaatschappij Pathé Communications ging daarna in de tegenaanval.

Om het proces in Delaware bij te wonen is Parretti tot nu toe met zijn privé-straalvliegtuig uit Genève komen vliegen.