Dopingonthulling

Het weekblad Der Spiegel publiceert vandaag onder de kop “Dood of vermannelijking” de namen van niet minder dan 261 atleten, die op kunstmatige manier voor wedstrijden werden geprepareerd.

Der Spiegel ontleent die kennis aan het nog niet verschenen boek van de Heidelbergse sportpedagoge en vroegere discuswerpster Brigitte Berendonk en haar echtgenoot, de moleculair-bioloog Werner Franke. Verspringster Heike Drechsler, die twee weken geleden voor de verenigde Duitse atletiek in Tokio zilver won, zou vanaf haar zeventiende hebben geleefd op een ongewoon hoge jaardosis van 935 mg oral-turinabol. Der Spiegel zegt dat veertien leden van de Duitse WK-ploeg in Tokio in het verleden dope hebben gebruikt. Ook Bernd Schubert, de laatste chef-trainer van de Oostduitse atletiekbond en tegenwoordig chef-trainer in de algemeen Duitse atletiekbond, wordt met de doping-praktijken in verband gebracht.