ANTIPASTI DI MAURIZIO (2)

Funghi al vino bianco, gemarineerde champignons (of porcini: boleten). Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Giet een glas witte wijn in een pannetje en doe daarbij een beetje zout, olie en een halve citroen. Smoor in het pannetje de stukjes paddestoel 30 minuten lang op heel laag vuur.

Frittatina, omeletje. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schaaf een ui en een courgette in flinterdunne plakjes. Smoor de flinters 2-3 minuten in een bodempje olijfolie en laat ze dan uitlekken. Klop een paar eieren los met zout, roer er de flinters door en giet het mengsel uit over een ingevette bakplaat of in een ovenvaste schaal, in een laag die hooguit een halve centimeter dik is. Strooi er snippers tomaat over. Bak de omelet in de oven in circa 5 minuten gaar. Snijd de omelet in stukken van ongeveer 3 bij 6 centimeter. Steek de stukken met een pannekoekemes van de plaat los.

Fagioli, witte bonen. Week de bonen 8 tot 12 uur en kook ze in ongeveer een uur gaar. Op het bord op smaak brengen met olijfolie, zout en snippers selderij.

Asparagi, groene asperges. Schil zo nodig de asperges. Snijd 1-2 centimeter van de onderkant weg en kook de asperges in 8-10 minuten beetgaar. Spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken. Op het bord op smaak brengen met olijfolie, zout en citroensap.

Fagiolini, haricots verts. Kook de boontjes in 5-7 minuten beetgaar. Verder als bij de asperges.

Extra: Plakken gerookte ham, pâté, schijven meloen, zwarte olijven (met olijfolie en venkelzaad), stukjes paprika gaar gestoofd in olie en op smaak gebracht met peterselie en knoflook, vitello tonnato (kalfsvlees in tonijnsaus, zie de krant van 4.9.).

    • Annelène van Eijndhoven