Vrouwelijk schoon

Phil Mickelson, de ster van het Amerikaanse amateurteam bij de strijd om de Walker Cup tegen Engeland-Ierland, heeft zijn landgenoten van Ierse komaf ernstig beledigd.

De 21-jarige Californiër moest na een enorme afzwaaier in de bosjes op zoek naar z'n balletje. Het Amerikaanse sportstation ESPN, dat rechtstreeks verslag doet van het evenent in Dublin, volgde die gang en registreerde ook luid en duidelijk de klaagzang van Mickelson: “Wat doe ik hier in godsnaam. Zo mooi zijn die Ierse vrouwen niet.” De uitlating zorgde in eigen land voor de nodig opschudding. Veel Ierse-Amerikanen belden naar ESPN om hun beklag te doen en ook de Ierse consul in New York werd overstelpt met telefoontjes. Een woordvoerder van het tv-station haastte zich te verontschuldigen en de opmerking van Mickelson te hekelen.