Seizoenkaart KNSB

Met ingang van het komend seizoen introduceert de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond een seizoenkaart.

Supporters kunnen zich verzekeren van een gecombineerde kaart die toegang biedt tot vijf grote evenementen. De KNSB denkt hiermee de "vaste klanten' beter te bedienen. De seizoenkaart biedt toegang tot onder meer de Europese kampioenschappen (mannen en vrouwen), het wereldkampioenschap vrouwen en de wereldbekerwedstrijden mannen. De vraag naar toegangsbewijzen voor de grote kampioenschappen overtrof de laatste jaren het aanbod vele malen. Is dat deze winter opnieuw het geval, dan zullen de kaarten via loting worden toegewezen. De KNSB verwacht wel een grote toeloop, de aanvraagtermijn voor kaarten wordt al op 25 september, ruim twee maanden voor de eerste internationale wedstrijd, gesloten. Door de introductie van de seizoenkaart verwacht de KNSB dat ook het bezoek bij de nationale wedstrijden (NK allround en NK sprint), die met de kaart kunnen worden bezocht, zal toenemen. De KNSB handhaaft voorangspositie voor de leden van de schaatsverenigingen. Het grootste deel van de voor de verkoop beschikbare kaarten gaat naar de bij de KNSB aangesloten clubs.