Gevechten bij grens van Sierra Leone

FREETOWN, 7 SEPT. De president van Sierra Leone, Joseph Momoh, heeft gisteren tegenover de BBC verklaard dat manschappen van de legers van Sierra Leone, Nigeria en Guinee gezamenlijk een strategisch gelegen brug over de grensrivier tussen Sierra Leone en Liberia hebben heroverd op het National Patriotic Front of Liberia (NPFL), het leger van de Liberiaanse rebellenleider Charles Taylor die twee jaar geleden een guerrilla-oorlog begon tegen de vorig jaar vermoorde president Samuel Doe en die nu het overgrote deel van Liberia controleert.

Taylor wordt gezien als de drijvende kracht achter de guerrilla-opstand die begin maart in het zuidoosten van Sierra Leone begon tegen het bewind van Momoh. Taylor zelf sprak gisteren het bericht van Momoh tegen en verklaarde dat zijn NPFL de brug juist op het leger van Sierra Leone had heroverd en dat zijn mannen op Sierra-Leoonse bodem slag hadden geleverd met een groep uitgeweken Liberianen die woensdag vanuit Sierra Leone de grens met Liberia was overgestoken. (AP, Reuter)