Vinden juryleden probleem bij begin proces-Noriega

MIAMI, 6 SEPT. In de Amerikaanse stad Miami is gisteren het proces begonnen tegen de vroegere Panamese sterke man, generaal Manuel Antonio Noriega.

De generaal, die moet terechtstaan op verdenking van betrokkenheid bij de drugshandel, leek goedgemutst. Vanaf zijn stoel in de beklaagdenbank glimlachte hij naar zijn vrouw Felicidad en zijn drie dochters in de zaal. Verder overlegde hij steeds intensief met zijn beide raadslieden. Al op de eerste dag van het proces diende zich een complicatie aan: is het mogelijk een jury samen te stellen van twaalf mensen die onbevooroordeeld staan tegenover de generaal? De advocaten van Noriega menen dat dit zeer moeilijk zal zijn, maar de rechter die de zaak onder zijn hoede heeft, William Hoeveler, zei van het tegendeel overtuigd te zijn. De openbare aanklagers begonnen gisteren met het ondervragen van de 115 kandidaten voor een plaats in de jury. In Cuba heeft het door de regering gecontroleerde persbureau Prensa Latina de Verenigde Staten ervan beschuldigd het proces te gebruiken om de Amerikaanse invasie van Panama in december 1989 te rechtvaardigen. (Reuter)