Rapporteur naar jeugdinrichting

ROTTERDAM, 6 SEPT. Staatssecretaris Kosto (justitie) heeft J. Nijborg benoemd tot rapporteur in de particuliere justitiële jeugdinrichting De Dreef te Wapenveld.

Hij heeft hiertoe besloten om de continuïteit en kwaliteit van de zorg voor de in de Dreef geplaatste pupillen zeker te stellen. De Dreef kwam deze week in het nieuws omdat enkele personeelsleden onthulden dat tegen de pupillen routinematig fysiek geweld werd toegepast. Nijborg is voorlopig aangesteld voor zes weken en zal over zijn bevindingen regelmatig aan de staatssecretaris en het bestuur van De Dreef rapporteren. Hij is inmiddels al met zijn werkzaamheden begonnen. Nijborg (65) heeft verscheidene bestuurlijke functies bekleed in het gevangeniswezen. Hij is lid van de Centrale Raad voor Strafrechtstoepassing, een adviescollege van de minister van justitie.