Mijn vriend Victor Baarge overdrijft altijd zo. ...

Mijn vriend Victor Baarge overdrijft altijd zo. Laatst vertelde hij me dit verhaal:

Er was twees twee koning die zijn tnegenigste verjaardag vijfde. Hij dnegen: “Dat moeten we groots vijven” en hij riep zijn dochtertje Chriselftje van tienelf jaar, die hem zeer was toegetien.

“Chriselftje” zei de koning tot de prinseven, “Ztwaalf kan ik niks verzinnen, dus htwaalp me!”

“We gaan de zesser prnegentig versieren” zei de prinseven znegentjes tegen haar vader, “en dan doe jij je dried pak aan en je adelaarsdasje, en je hinkelt op twéé btwee negener de tweedjes in de zesser aan. Dan lnegen het hele koninkrijk!”

Zo geschreeuwd, zo gedaniël.

Kan jij ook zo'n overdrijf-verhaal vertellen? Of misschien ben jij heel bescheiden. Dan kun je ook onderdrijven in plaats van overdrijven. Het sprookje begint dan zo: “Er was nuls nul koning die zijn tzeventigste verjaardag driede. Hij dzeven . . .”

Wie het overdrevenste of onderdrevenste verhaal instuurt naar Talisman, Kinderpagina, NRC Handelsblad, Paleisstraat 1 in Amsterdam, die krijgt een enorme of piepkleine prijs.

Na:

“Er was nooit zo'n vreselijk lawaai geweest als op de afgrijselijke dag dat de mannenverslindende reuzenmier met zijn paarsgeschilderde poten boven op de ...”

moet er komen:

“gifgroene

(slijmerige krokodil trapte)''

schrijft Jelma Benus (11 jaar) uit Musselkanaal. Zij noemt het spelletje "De sheik' omdat zij en haar vriendin het altijd doen en de eerste keer dat ze het deden maakten ze een gedicht dat "De sheik' heette. “Vandaar”, schrijft ze. Vandaar krijgt zij de prijs.