Manon Bollegraf en Tom Nijssen hebben het gemengd ...

Manon Bollegraf en Tom Nijssen hebben het gemengd dubbel op de US Open gewonnen.

Duo Bollegraf-Nijssen wint gemengd dubbel bij US Open

Het duo versloeg gisteren in de finale de Spaanse broer en zus Emilio en Arantxa Sanchez in twee sets: 6-2, 7-6 (7-2).

Bollegraf (27) uit Ermelo en Nijssen (26) uit Sittard waren niet geplaatst in New York, het Sanchez-duo als tweede. In de eindstrijd die 72 minuten duurde, verspeelde Bollegraf-Nijssen op 6-5 in de tweede set een matchpunt. De titel leverde het tweetal 46.500 dollar, 93.000 gulden, op. Bollegraf had een lucratieve US Open. In het enkel en dubbelspel verdiende ze al 16.500 dollar. Voor Bollegraf-Nijssen is het de tweede titel in een grand slam toernooi. Twee jaar geleden wonnen ze de Franse Open in Parijs.

In het meisjes enkelspel haalde Petra Kamstra de kwartfinales. De als vierde geplaatste juniore versloeg gisteren de Canadese Tibbets in twee sets: 6-3, 6-3.