Kamerleden zijn vrijwel onbekend bij Nederlander

AMSTERDAM, 6 SEPT. De Nederlandse bevolking is slecht op de hoogte van haar vertegenwoordigers in de Tweede Kamer.

Uit een onderzoek van het NIPO blijkt dat slechts de fractieleiders van de grote partijen bij een minderheid van de bevolking bekend zijn, andere kamerleden nauwelijks. Uit de enquête blijkt dat 51 procent van de bevolking weet dat Hans van Mierlo de fractievoorzitter van D66 is. Elco Brinkman van het CDA volgt met 46 procent en de fractievoorzitter van de PvdA, Thijs Wöltgens, is bekend bij 40 procent van de ondervraagden. Minder dan een derde van de bevolking weet dat Ria Beckers de fractie van Groen Links aanvoert. De minst bekende fractieleider van de vijf grootste partijen is Frits Bolkestein. Hij haalt een score van 21 procent. Op de vraag of men naast de fractievoorzitters nog andere kamerleden kende, kwam in bijna alle gevallen een negatief of onjuist antwoord. De twee bekendste Kamerleden zijn Erica Terpstra van de VVD en Paul Rosenmöller van Groen Links.